Invitație – discuție despre Bienala de la Veneția 2020

Vă așteptăm marți, 5 noiembrie 2019., de la ora 17:00, la sediul Uniunii Arhitecților din România din str. Jean-Louis Calderon nr. 48 pentru a participa la o discuție informală construită în jurul participării României la Expoziția Internațională de Arhitectură – la Biennale di Venezia.

Discuția va fi condusă de către domnul arh. Kim Attila, Comisarul participării României la cea de-a 17-a Expoziție Internațională de Arhitectură de la Veneția, și de către doamna arh. Ileana Tureanu, președintele Uniunii Arhitecților din România. De asemenea, la întâlnire va participa domnul Romeo Cuc, curatorul și autorul proiectului MNEMONICS, care a reprezentat România la ediția din 2018 a Expoziției Internaționale de Arhitectură de la Veneția.

Evenimentul va fi unul de tip masă-rotundă, iar participanții vor putea să se consulte cu specialiști asupra unor aspecte de ordin tehnic. Totodată, vor avea ocazia să afle mai multe informații atât despre Concursul național, cât și despre istoricul participării României la Expoziția Internațională de Arhitectură.


Expoziția Internațională de Arhitectură – la Biennale di Venezia este un eveniment internațional de prestigiu ce ilustrează un dialog intercultural de mare amploare între țările lumii. Tema ediției din anul 2020, lansată de către curatorul Hashim Sarkis - „Cum vom trăi împreună?“ reprezintă nevoia pentru un nou contract spațial. Expoziția va avea loc în perioada 23 mai – 29 noiembrie, cu previzionare pentru specialiști și presă în zilele de 21 și 22 mai.

Pentru participarea la Concursul național, vă rugăm consultați anunțul oficial.

Organizatorii concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 17-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură – la Biennale di Venezia sunt: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român și Uniunea Arhitecților din România.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc