Publicat: 3 iunie 2019

“19 OUTSTANDING ROMANIAN WOMEN ARCHITECTS FOR 2019”, 13 iunie, ora 19.30, Institutului Cultural Roman din 1, Belgrave Square, Londra

Pentru a omagia 100 de ani de prezenta a femeilor in arhitectura romaneasca, Uniunea Arhitectilor din Romania, in colaborare cu Institutul Cultural Roman, prezinta expozitia 
“19 OUTSTANDING ROMANIAN WOMEN ARCHITECTS for 2019” la sediul Institutului Cultural Roman din 1, Belgrave Square, Londra, in perioada 13 - 30 iunie 2019.  
Expozitia este inclusa in manifestarile Festivalului de Arhitectura de la Londra.


Vernisajul are loc in data de 13 iunie, ora 19.30 si expozitia va fi prezentata de dl. profesor Augustin IOAN.

Expozitia ilustreaza – succint - 100 de ani de prezenta a femeilor in arhitectura romaneascasi, evidenteaza potentialul si creativitatea doamnelor din arhitectura romaneasca.

Sunt prezentate 19 arhitecte, incepand cu prima femeie architect dar si Regina Maria - prima femeie membru al Academie de Arte Frumoase de la Paris – cea care a influentat gustul vremii pentru arhitectura vernaculara si simplitatea sofisticata. Dintre pionierele arhitecturii nationale sunt prezentate Virginia Andreescu-Haret, prima femeie din arhitectura romaneasca si Henrietta Delavrancea-Gibory. Ioana Grigorescu, Rodica Manciulescu, Elena Voinescu si Cleopatra Alifanti ilustreaza valorile consacrate ale perioadei postbelice. Expozitia prezinta realizari marcante ale arhitecturii prezente si autoarele lor dar si tinere arhitecte care s-au remarcat in ultimii ani si cu ocazia Bienalei Nationale de Arhitectura 2018. Expozitia prezinta si creatoare, initiatoare si animatoare ale unor programe de arhitectura participativa cu larga audienta si potential in impunerea valorilor arhitecturale, ale valorilor civice si educative.
Expozitia ilustreaza faptul ca arhitectura romaneasca are valori autentice, europene si se afla pe maini bune, ale unor arhitecte talentate, responsabile si implicate social.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc