Publicat: 18 ianuarie 2022

Vești bune! Prelungim termenul de înscriere la competiția pentru studenți 2031 NOW

Mai mult timp pentru ideile viitorilor arhitecți! 

Fundația Globalworth și Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură anunță prelungirea perioadei de înscriere a proiectelor în competiția internațională pentru studenți 2031 NOW_our cities in 10 years, ca urmare a solicitărilor primite de la participanți și a complexității temei de concurs. 

Noul termen-limită pentru înscrierea proiectelor este 1 februarie 2022.

Nu uitați că premiile sunt generoase: 11.000 Euro + publicarea proiectelor într-un catalog dedicat.

 Află mai multe despre 2031 NOW 

În consecință, jurizarea se va desfășura în perioada 3 februarie – 3 martie 2022. Restul calendarului și condițiile de concurs rămân neschimbate.

Pentru informații complete și actualizate despre 2031 NOW vă rugăm să accesați site-ul competiției. Pentru întrebări ne puteți scrie la welcome@2031now.com.

Despre competiția 2031 NOW_our cities in 10 years

2031 NOW_our cities in 10 years este o competiție internațională susținută de Fundația Globalworth și organizată de Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură care se adresează studenților la arhitectură, urbanism și design din Polonia și România. Premiile însumează 11.000 Euro, cărora li se adaugă oportunitatea de prezentare a proiectelor la High Tech Learning Center din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, precum și publicarea acestora într-un catalog dedicat.

Concurenții sunt invitați să elaboreze o viziune urbană în care spațiile pot acționa ca generator de locuri mai bune atât pentru utilizatorii direcți, cât și pentru comunitatea din apropiere. Acest lucru va fi ilustrat pe un teren generic, cu o suprafață de 20.310 metri pătrați (2.031 ha). Tema invită participanții să introducă în această parte de oraș clădiri cu destinație mixtă, spații pentru comunitate, parcuri, infrastructură, toate conectate într-o nouă articulație care poate fi construită în 2031.

Înscrierile în competiție vor fi evaluate de un juriu compus din arhitecți și profesori de prestigiu, precum și de reprezentanți ai organizatorilor: Bruno Andreșoiu, Arjan Dingsté, Krzysztof Ingarden, Dimitris Pergamalis, Jakub Szczęsny și Andrei Șerbescu.

2031 NOW_our cities in 10 years este o competiție susținută de Fundația Globalworth și organizată de Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură.

Parteneri instituționali: Ordinul Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, Uniunea Arhitecților din România, SHARE architects, Registrul Urbaniștilor din România, Asociația Profesională a Urbaniștilor din România

Parteneri academici: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” Iași

Parteneri media: aici a stat, Architektura-murator, Arhitectura, Arhitext, de-a arhitectura, Designist, ENTR, feeder, Graphic Front, IQads, Modernism, The Institute, urbnews.pl, zeppelin

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc