Publicat: 31 ianuarie 2013, ultima actualizare: 5 iunie 2014

8-9 februarie 2013: Sesiune CIO-SUERD dedicata arhitectilor, urbanistilor si constructorilor - termen limita inscrieri: 7 februarie

Cuprinzand toate cele 41 de judete ale Romaniei, ca arie de aplicare si de finantare, Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) - parte integranta a Programului actual de Guvernare al Romaniei - devine cel mai indraznet proiect transformativ privind relansarea economica si sociala a intregii regiuni din care facem parte. Astfel, dintr-un meniu total de circa 11,9 miliarde Euro afectate cooperarii teritoriale, o parte insemnata ar urma sa revina proiectelor concrete in zona geo-economica dunareana pe domenii mari precum: navigare si infrastructura, turism si patrimoniu cultural, protectia mediului sau combaterea criminalitatii. La aceasta se pot adauga parti consistente din bugetul global UE pentru dezvoltare-inovare de circa 100 miliarde Euro, in care procente importante vor putea reveni noilor politici de locuire, precum si aplicarii unei abordari integrate in cadrul regenerarii si dezvoltarii urbane, asa cum au fost conturate prin Carta de la Leipzig si Declaratia de la Toledo, adoptata de ministrii dezvoltarii urbane din UE.

Pentru a raspunde acestor exigente si nevoi de formare si lobby a fost creeata, in toamna anului 2012, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), sub Presedintia Onorifica a E.S. Dlui Ambasador Liviu BOTA, in prezenta si cu sprijinul Inaltului Reprezentant al Presedintiei UE, al Ministrului Educatiei si Cercetarii din Romania si a Reprezentatului Academiei Romane.

Cu sprijinul Uniunii Arhitectilor din Romania si in parteneriat cu Academia Romana, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) organizeaza o Sesiune speciala de Formare, dedicata arhitectilor, urbanistilor si constructorilor romani care sunt sau vor putea fi cooptati in proiecte europene majore. Sesiunea se va desfasura la sediul Uniunii Arhitectilor din Romania din Str. Jean Louis Calderon, nr. 48, in data de 8 februarie 2013 (intre orele 14.00-19.00), respectiv in data de 9 februarie 2013 (intre orele 9:30-14.30).

Persoanele participante la Sesiunea de Formare vor intelege cadrul general si perspectivele oferite de SUERD si vor avea posibilitatea sa se implice - in calitate de promotor, facilitator, formator - in colective de elaborare si prelucrare proiecte europene. Participantii primesc, in urma unei evaluari practice finale, Certificat de Absolvire - "Modul de Formare pentru Promotori si Facilitatori SUERD", de tip post-universitar, cu anexa detaliata a modulelor si modalitatea de evaluare, eliberat de catre Catedra Internationala Onorifica in sprijinul SUERD, in parteneriat cu Academia Romana.

Pentru detalii suplimentare si inscrieri, cei interesati sunt invitati sa consulte pagina de internet www.houseofeurope.ro sau sa contacteze Secretariatul Tehnic la adresa de e-mail: info@houseofeurope.ro sau la tel./fax: 021.230.49.97. Inscrierile se pot face pane pe 7 februarie, ora 13.

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc