Publicat: 31 iulie 2024

ARCHY FEST- CONNECTING COMMUNITIES

În perioada 30 iulie – 15 octombrie 2024 se va desfășura proiectul cultural: ARCHY FEST- CONNECTING COMMUNITIES realizat de Asociația Barză Viezure Mânz în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, coordonat de Facultatea de Arhitectură de Interior. Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, în cadrul Programului București 565. Conexiuni urbane – 2024*. (Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București, prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.)

Proiectul cultural se desfășoară în contextul dat de împlinirea a 160 de ani de educație în arhitectură și al Zilei Mondiale a Arhitecturii. 

ARCHY FEST este la a doua ediție și propune aducerea arhitecturii în stradă, precum și conectarea comunității profesionale cu cea a publicului local, consumator al spațiului construit arhitectural. Mai mult, se dorește o prezentare interactivă a profesiei de arhitect, care să ofere bucureștenilor posibilitatea de a dialoga cu specialiști ai domeniului. 

Concret, vor avea loc mai multe expoziții, instalații, prezentări, workshop-uri, performance-uri și activități creative, concentrate în cadrul unui Festival de Arhitecturăce se va desfășura în perioada 04 octombrie – 6 octombrie pe strada Edgar Quinet.

Participanții urmează a fi selectați în urma unor apeluri transmise prin canalele media de specialitate.

Partenerii deja implicați în proiect sunt:

Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România (care include 112 Patrimoniu, Grupul de Lucru Comunicare, Grupul de Lucru Spațiul Public, Anuala de Arhitectură București);

UAR Uniunea Arhitecților din Romania (care include Revista ARHITECTURA și Bienala Națională de Arhitectură); 

Asociația Arhitecților de Interior din România AAIR;

Zumtobel;

HOLVER;

One United Properties;

X Architecture & Engineering;

Muzeul Național al Țăranului Român; 

SG Studio srl _ editor al publicațiilor Zeppelin și e-zeppelin.ro; 

House Europe ; 

Asociația De-A Arhitectura; 

S.C. Societatea Spațiul Meșteshukar Butiq S.R.L ; 

asociația „cu a mic”; 

Asociația ARHIPERA;  

Fundația Maria pentru UNESCO;

AMAIS; 

Asociația Asociația RPER - România

Rencontres du Patrimoine Europe-Roumanie;

Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public; 

Societatea Spațiul Mesteshukar Butiq S.R.L;

First Responder Fire Rescue First Aid Srl.

Pentru mai multe informații puteți consulta site-ul https://www.archyfest.com/

Contact

cristiachira@gmail.com

Tel: 0722 949 079

WhatsApp: 0747 271 565

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc