BNAB: Patrimoniu construit si peisaj

In cadrul BNAB, miercuri, 24 octombrie, au loc doua sesiuni de comunicari pe tema "Patrimoniu construit si peisaj". Acestea se vor desfasura in Sala de Consiliu a Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" incepind de la 15:30, respectiv 17:30.

Sesiunea I
ora 15.30 - 17.00

1. Lect. dr. arh. Tana Nicoleta Lascu, Facultatea de Arhitectura, UAUIM, "PEISAJUL - CONCEPT INTEGRATOR IN DEZVOLTAREA SUSTENABILA"

2. Asist. drd. arh. Mihaela Harmanescu, Facultatea de Urbanism, UAUIM, "RE-COMPUNEREA PEISAJULUI RURAL ROMANESC. STUDIU DE CAZ"

3. urb. peisag. Ioana Panzaru, Facultatea de Urbanism, UAUIM, "PEISAJUL SI DEZVOLTAREA CORIDORULUI DE TRANSPORT IN RELATIE CU EVOLUTIA TEMPORALA A DEZVOLTARII URBANE SI TERITORIALE"

4. asist. drd. urb. peisag. Sorina-Georgiana Rusu, Facultatea de Urbanism, UAUIM, "REACTIVAREA PEISAJULUI SPATIILOR ABANDONATE"

5. asist. drd. urb. peisag. Andreea Bunea, Facultatea de Urbanism, UAUIM, "GRADINA ZOOLOGICA-SPATIU PEISAGISTIC INTEGRAT" .

6. conf. dr. arh. Angelica Stan Facultatea de Urbanism, UAUIM, "DEVENIREA PEISAJULUI - DIALECTICA SI DE-TERITORIALIZARE"

7. ing. hortic. Ileana Nicolae, Facultatea de Urbanism, UAUIM, "GRADINILE VERTICALE, O SOLUTIE PEISAGISTICA PENTRU UN BUCURESTI SUPRA - AGLOMERAT"

Sesiunea a II- a
ora 17.30 - 19.00

8. lect.dr.arh. Codina Dusoiu, Facultatea de Arhitectura, UAUIM, "PATRIMONIUL INDUSTRIAL MINIER CA PEISAJ CULTURAL, minele Anina - Steierdorf, Banat

9. asist. cercet. dr. arh. Maria Bostenaru, Facultatea de Urbanism, UAUIM, "PERETII VII: STATUS QUO SI POTENTIAL IN ABORDAREA ARTISTICA POST-DEZASTRU"

10. lect.dr.arh. Cristina Enache, stud.peisag. L.Pitulicu, A.Matroz, L.Micu, G.Tanase, Facultatea de Urbanism, "PEISAJUL URBAN CA ELEMENT DE IDENTITATE SOCIAL URBANA. LANDSCAPE CONTESTS - IFLA 2012, TAICHUNG GATEWAY PARK 2011"

11. asist. drd. Urb. Sebastian GUTA, Facultatea de Urbanism, UAUIM, "VALORIFICAREA RAULUI ARGES PRIN LOISIR SI SPORT"

12. arh. Alexandru Matei, coordonator grup Cubicsphere, "REFRESH SOVEJA 2012 - INITIATIVA DE REGENERERE RURALA DURABILA"

13. Anamaria Vrabie si Irina Paraschivoiu - Asociatia Odaia Creativa, Fulbright Grantee 2010-2011, CONTRIBUTIA METODELOR PARTICIPATIVE PENTRU SUSTENABILITATEA PATRIMONIULUI CONSTRUIT SI PEISAJ

14. arh. drd. Margulescu Andrei, "TESUTUL URBAN BUCURESTEAN TRADITIONAL - FUNCTIA PROIECTIVA A REPREZENTARII FOTOGRAFICE

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc