Despre casele pasive, casele NZEB și perspectivele adoptării lor în România.

Casele cu consum (foarte) redus de energie sunt o preocupare actuală pe plan mondial. Există o mulțime de propuneri și câteva realizări notabile încurajatoare. Care sunt țintele acestui curent, realizările lui și – foarte important – care sunt șansele ca România să se angajeze cu succes pe această direcție sunt temele fierbinți care vor fi abordate în cadrul acestui eveniment.

APROCOR este Asociația română pentru promovarea construcțiilor de locuințe cu tehnologii rapide de execuție – organizație care din 1998 promovează, execută și vinde în Europa case panelizate din lemn, realizate după cele mai moderne și actuale standarde mondiale.

APROCOR.pdf

arh. Horia Mihai NICOLESCU

Natura a ramas undeva… alaturi. O respectam doar din cand in cand, atunci cand ne arata puterea ei nesfarsita prin eruptii de vulcani, taifunuri, cutremure…

“Casa verde”, “Casa pasiva”, “Casa nZEB”, “Casa climatica”, “Casa pozitiva”, “Casa bio”, etc.

Ce sunt ele?

Ce vor ele sa ne spuna? 

Ne aduc o calitate superioara si durabila pentru viata de maine ?

La aceste intrebari vom incerca sa raspundem in aceasta prezentare.

Senior arhitect cu peste 45 de ani de experienta in arhitectura industriala (domeniul nuclear), cercetare, proiectare si siguranta la incendii.                

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc