Publicat: 27 septembrie 2024

Cities of Tomorrow merge la Oradea

În perioada 24-25 octombrie 2024 Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează conferința Cities of Tomorrow. Evenimentul, ajuns la cea de-a 12-a ediție, se desfășoară anul acesta la Oradea în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și Visit Oradea. 

Cities of Tomorrow #12 aduce în premieră o zi dedicată exemplelor de bune practice, respectiv vizitelor de proiecte și companii din Oradea și împrejurimi în data de 25 octombrie.  Conferința va avea loc în data de 24 octombrie în Cetatea Oradea. Deja tradiționalele mese rotunde tematice se desfășoară online, în zilele de 14-18 octombrie,  

„Evenimentul nostru renumit, dedicat dezvoltării durabile a orașelor și regiunilor din România, începe turul țării. A venit timpul ca cele mai importante orașe din România să îl găzduiască, să prezinte o gamă largă de exemple de bune practici și să își evidențieze potențialul”, a spus Sebastian Metz, Directorul General al AHK România. 

Mesele rotunde acoperă teme precum: siguranță urbană, economie circulară, dreptul construcțiilor, digitalizarea și guvernanța orașelor, mobilitate, turism, stil de viață și cultură, eficiență energetică și management, finanțare și fonduri europene, reconversie și revitalizare, echilibru muncă-viața privată. Participanții vor discuta tema propusă pe durata a două ore, iar soluțiile găsite vor putea fi aplicate ulterior în propriile proiecte, actuale sau viitoare. 

Conferința oferă o platformă exclusivă pentru schimbul de idei, de concepte și de know-how între sectorul public și cel privat, aducând laolaltă mediul de afaceri și administrația publică. 

Vizitele la fața locului reprezintă mediul perfect pentru transferul de know-how și oferă o perspectivă asupra strategiei și punerii în aplicare, a provocărilor și a poveștilor de succes la nivel local, a modului în care acestea au condus la dezvoltarea centrelor urbane și a planurilor de dezvoltare viitoare atât ale întreprinderilor, cât și ale orașelor.

Mai mult, Cities of Tomorrow REGIONAL aduce în atenția publicului conceptul de oraș post-infrastructură. Acesta pune accentul pe abordarea aspectelor care depășesc simplele construcții și dezvoltări fizice, concentrându-se pe integrarea tehnologiilor avansate, promovarea mobilității durabile, planificarea urbană strategică, eficiență energetică, economia circulară și echitatea socială pentru a asigura un mediu urban sănătos și prosper pentru generațiile viitoare.

Înainte de eveniment va avea loc un concurs de proiecte, dedicat tuturor celor care au idei inovatoare pentru dezvoltare urbană  sustenabilă, în unul din aceste sectoare: administrație publică, societate civilă sau mediul de business. 

Proiectele finaliste, selectate de un juriu alcătuit din reprezentanți ai autorităților centrale și locale, urbaniști și arhitecți, ONG-uri, jurnaliști și experți internațional, vor fi promovate, prezentate și premiate în cadrul conferinței. 

Cities of Tomorrow este un eveniment anual, de referință al AHK România, dedicat dezvoltării urbane și regionale. Scopul său este să încurajeze dezvoltarea durabilă a țării, să promoveze măsuri pentru creșterea competitivității și atractivității României pentru noi investiții. Întregul eveniment este o platformă pentru schimburi de idei, concepte și bune practici între sectorul public și cel privat, care mai apoi se pot transforma în proiecte și parteneriate, cu acțiuni și rezultate concrete.  

Conferința oferă informații utile și noi perspective pentru primării, companii private românești și străine, companii de utilități urbane și de infrastructură, reprezentanți ai agențiilor de dezvoltare regională, ai consiliilor municipali și județeni, pentru profesioniști din domeniul planificării urbane și arhitecți, investitori imobiliari și dezvoltatorii interesați de/sau cu sediul în Europa de Sud-Est, profesioniștii din domeniul imobiliar, reprezentanți ai camerelor de comerț și industrie, ai clusterelor industriale, furnizori de tehnologie, ONG-uri și profesioniști din domeniul bancar. 

Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 650 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova. Dorim astfel să intensificăm relațiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și să contribuim semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Laitmotivul AHK 2024: Innovation Drives the Future

Inovația este forța motrice a progresului. Ea ne schimbă viața și ne modelează viitorul, oferind soluții pentru provocările locale și globale. Inovație înseamnă creștere economică și creșterea nivelului de trai - dar și tehnologii de ultimă generație, transformare și adaptare la situații noi. De aceea dedicăm acest an temei „Innovation Drives the Future”. AHK România joacă deja un rol central în promovarea inovării în cadrul comunității de afaceri româno-germane, prin susținerea activă a cooperării în diferite domenii inovatoare, precum și a politicilor economice orientate către inovare. 

Contact pentru presă :            Sorina Buzatu

PR Specialist

Tel.: +40 21 207 91 22

E-Mail: buzatu.sorina@ahkrumaenien.ro

Homepage | FacebookLinkedIn | YouTube

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc