Publicat: 8 august 2016

Concurs de design pentru trofeul BNA 2016

Concurs-trofeu-BNA-2016.pdf

Bienala Națională de Arhitectură, ediția a XII-a, lansează invitația către toți tinerii creativi, indiferent de vârstă, studii sau domeniu de activitate, de a participa la competiția pentru imaginea și realizarea trofeului BNA 2016, care va fi înmânat câștigătorilor expoziției concurs de anul acesta.

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților, organizat neîntrerupt din 1994. Tema RECUPERAREA REPERELOR, ediția de anul acesta dorește să continue reflecția asupra valorilor fundamentale ale ambientului urban sau rural, să ofere ocazia reformulării misiunii arhitecților și urbaniștilor și să accentueze nevoia de afirmare și protejare a valorilor mediului construit.

Lucrările participante în concurs, precum și evenimentele conexe, intenționează să genereze un spațiu de dezbatere, de chestionare complexă și de edificare, discursivă și practică, a habitatului contemporan românesc. Premiile vor fi acordate unor răspunsuri concrete, medieri reușite între societate și oraș, relaționări fertile între beneficiar și profesionist.

Se cere proiectarea trofeului BNA 2016 care să reflecte tema și valorile promovate de bienală. În acest context, ar fi de dorit ca trofeul propus să îndeplinească simultan cât mai multe din următoarele deziderate: să fie un obiect atractiv vizual, care să rezoneze cu tema și valorile bienalei, cu un design contemporan nu doar prin formă, ci și prin materialele și prin tehnicile de realizare pe care le propune. Acestea vor ține seama de faptul că obiectul va fi produs în 10 exemplare, în termen de 3 săptămâni, cu costuri cât mai scăzute de producție.

Criterii de evaluare:

Prezentare:

Toate planșele se vor prezenta în format tipărit și pe CD.

Toate planșele vor avea un dreptunghi de 2x4 cm în colțul dreapta sus, cu un cod de 6 cifre acoperit cu hârtie neagră lipită perimetral. Același cod se va pune pe un plic A5 sigilat în care vor fi introduse datele de identificare ale autorului/autorilor: nume, prenume, telefon, adresă de e-mail.

Predarea proiectelor:

Proiectele vor fi predate direct sau expediate prin poștă/curier la U.A.R. - Centrul de Cultură Arhitecturală din str. Jean Louis Calderon nr. 48, sector 1, București, până la data de 16 septembrie 2016 ora 15:00.

Pe ambalaj se va menționa „PENTRU CONCURS TROFEU BNA 2016”.

Coletele poștale trebuie să aibă înscrisă data și ora depunerii la oficiul poștal / curier.

Predarea directă la UAR se poate face de luni până vineri între orele 10:00 – 15:00.

Premii:

Premiul I – 1000 lei

Premiul II – 500 lei

Premiul III – 300 lei

Toți participanții vor primi o colecție de 6 numere revista ARHITECTURA

Juriu:

prof. dr. arh. Georgică Mitrache

dr. arh. Anka Borgovan

prof. dr. arh. Marius Marcu Lapadat

membru supleant: arh. Milița SION

Calendar:

Lansare – 8 august 2016

Predarea lucrărilor – 16 septembrie 2016 ora 15:00

Jurizare – 19 septembrie 2016

Comunicare rezultate – 20 septembrie 2016

Expoziția cu toate proiectele participante și premierea câștigătorilor– 13 octombrie 2016, în cadrul Galei decernării premiilor BNA 2016

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc