Publicat: 26 februarie 2024

Muzeul Municipiului București vă invită la Conferința de Joi, 29 februarie, ora 18.30, cu tema „CURȚI ROMANE | CURȚI BUCUREȘTENE

Muzeul Municipiului București vă invită la Conferința de Joi, 29 februarie, ora 18.30, cu tema „CURȚI ROMANE | CURȚI BUCUREȘTENE. Potențialul ascuns al morfologiei urbane”, care va avea loc la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2), cu arh. dr. Andreea Boldojar.

Conferința „CURȚI ROMANE | CURȚI BUCUREȘTENE. Potențialul ascuns al morfologiei urbane” prezintă morfologia Bucureștiului privită printr-o lentilă a Romei: spontaneitățile și intenționalitățile din tablourile urbane sunt identificate în curțile ce aparțin locuirii, în grădini, în spații interstițiale sau în mărturii interioare ascunse prin permanențele țesutului istoric ale celor două orașe.

Prezentarea dezvăluie - printr-o metodă împrumutată din școala italiană de arhitectură inițiată de Saverio Muratori și Gianfranco Caniggia - procesul de formare a orașului și a formele sale urbane constituente, istorice/permanente, care s-au transmis în timp orașului prezent. 

Andreea Boldojar este arhitect, asistent universitar la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” și cercetător pasionat de București. A absolvit Școala Doctorală de Arhitectură la aceeași universitate, beneficiind de o bursă de cercetare post-universitară Vasile Pârvan la Accademia di Romania in Roma în perioada 2018-2020 și de un Visiting Scholarship – Dottorato di Ricerca in Architettura e Costruzione della Città la Sapienza Università di Roma. Rezultatele tezei sale de cercetare au fost publicate la editura Oscar Print în 2021, cu titlul «CURȚILE BUCUREȘTENE. Potențialul ascuns al morfologiei urbane»

Conferința este realizată în parteneriat cu revista Arhitectura.
Coordonator al Conferințelor de joi: conf. univ. Dr. Cătălin D. Constantin.
Preț bilet - 10 lei / persoană.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc