Conferinta privind clasarea sitului "Rosia Montana" in Lista Patrimoniului Mondial

Alburnus Maior si Asociatia Bucuresti organizeaza miercuri, 6 iulie 2011, de la ora 11, intilnirea "Totul despre Rosia Montana in UNESCO" in care vor fi prezentate argumentele, criteriile si procedurile ce descriu procesul de clasare al sitului Rosia Montana in Lista Patrimoniului Mondial. Evenimentul are loc cu participarea violonistului Alexandru Tomescu si beneficiaza de prezentarile specialistilor asociatiei Arhitectura, Restaurare, Arheologie care au realizat documentatia pentru demararea clasarii.

Programul, cu doua sesiuni de intrebari incluse, va cuprinde urmatoarele subiecte:
1. Introducere in problematica discutata si prezentarea situatiei actuale
2. Criteriile de evaluare a monumentelor pentru introducerea în Patrimoniul UNESCO
3. Exemple de situri de Patrimoniu Mondial
4. Valori proprii ale Rosiei Montane
5. Respectarea criteriilor UNESCO de catre situl Rosia Montana
6. Situri romanesti pe Lista de Patrimoniu UNESCO

Intalnirea se desfasoara in Sala Octav Doicescu a Uniunii Arhitectilor din Romania (Calea Victoriei 126, Bucuresti).
Numarul de locuri este limitat.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc