Deces dr. arh. Nicolae Vlădescu

Uniunea Arhitecților din România anunță cu profund regret trecerea ȋn neființă a dlui. dr. architect Nicolae Vlădescu (16 mai 1927 - martie 2014)

Absolvent al Institutului de Arhitectură "Ion Mincu", promoția 1953, (doctorat ȋn arhitectură - 1978) Nicolae Vlădescu r ămâne ȋn memoria celor care l-au cunoscut drept un reputat profesionist, un dascăl de excepție, respectat și iubit de studenții săi.

A fost membru al Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice, cadru didactic asociat la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu", iar ȋn ultima parte a carierei a fost șef de proiect - SC Carpați Proiect SA

Activitatea sa profesională include, printre altele, proiecte de anvergură precum restaurarea generală și extinderea Palatului Cotroceni (1977-1984), extinderea Palatului Snagov, restaurarea Muzeului Național de Artă al României, restaurarea Palatului Cantacuzino (Calea Victoriei) sau refacerea Schitului Dârvari, unde a proiectat chiliile pentru monahi, trapeza, clopotnița și un mic paraclis pentru rugăciune.

Pentru contribuția sa ȋn domeniul arhitecturii, dlui. architect Vlădescu i-a fost conferit Ordinul Național „Pentru Merit" în grad de Cavaler. La cea de a cincea ediție a Anualei de Arhitectură, arhitectul Nicolae Vlădescu a primit Premiul Opera Omnia pentru întreaga activitate.

Trupul neȋnsufletit al regretatului arhitect va fi depus la Biserica din incinta Institutului Politehnic București. Sâmbătă, 29 martie 2014, ora 13.00 va avea loc slujba de ȋnmormantare, apoi ȋnmormantarea la cimitirul Sf. Vineri din Capitală.

Nicolae Vladescu

Odihnească-se ȋn pace!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc