Publicat: 27 octombrie 2017

Destruction / Grief / Creation, luni 30 octombrie, ora 18.00, Sala Frescelor

Luni, 30 octombrie, se implinesc doi ani de la tragedia de la clubul Colectiv. Si tot luni se implinesc cinci ani de la moartea arhitectului american Lebbeus Woods.
Cesare Zavattini, importantul scenarist italian spunea ca daca ar fi avut posibilitatea, ar fi amintit tuturor, zilnic, ca intr-o zi o sa moara... Morbiditate ? Nu... Luciditate. Dar aceasta luciditate, in loc sa actioneze ca o frana in mersul vietii, are / ar putea sa aiba efectul contrar: sa ne mobilizeze sa traim mai intens, mai creativ, mai poetic chiar.
Pragmaticul spune, desigur: poezia trece prin stomac. Dar pragamticul, de cele mai multe ori dispare dupa moarte... in timp ce poetul, daca a fost bun, persista... asta e puterea artei... de a persista, dincolo de fatidicul mortii.
Va invit sa reflectam impreuna asupra relatiei dialectice dintre moarte si viata, si sa contemplam moduri prin care putem intensifica actul viu si creativ, pornind, paradoxal, de la dezastru.
Va multumesc si va astept... sperand, ca impreuna, sa transformam carja in aripa.
Dan Coma

Interesanta si ciudata, conjunctia: Mantras of War (albumul lansat de grupul Good Bye to Gravity in ziua tragediei) si Architecture is War / War is Architecture a lui Lebbeus Woods.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc