Publicat: 12 iunie 2017

Dialog de la distanta - AARON BETSKY, 15 iunie, ora 18.00, Sala Frescelor

Saptamana asta vom avea sansa sa dialogam, via Skype, cu domnul Aaron Betsky, care conduce acum scoala fondata de Frank Lloyd Wright (Taliesin West si Taliesin East).

Domnul Betsky are ambitia sa conduca cea mai experimentala scoala de arhitectura din Statele Unite. E suficient sa deschideti link-ul de mai jos, ca sa cititi despre cine conferentiaza la Taliesin.


http://archinect.com/features/article/149954725/aaron-betsky-dean-of-the-frank-lloyd-wright-school-of-architecture-lays-out-taliesin-s-legacy-in-architecture-education

Domnul Aaron Betsky este o personalitate importanta in arhitectura de azi, daca consideram ca in 2008 a fost directorul Bienalei de la Venetia, iar inainte a fost directorul prestigioasei institutii olandeze: The Netherlands Architecture Institute. Apoi a fost directorul Muzeului de Arta Contemporana din Cincinnati, Statele Unite. Iar acum, decanul acestei mosteniri educationale importante, Taliesin, pe care Frank Lloyd Wright ne-a transmis-o, dincolo de incredibila mostenire construita sau imaginata, in cele peste 1.000 de proiecte ale sale.

Pe scurt: vom avea ocazia sa discutam cu un arhitect important, cu un educator important, si cu un om de cultura important. Vom discuta despre arhitectura, despre educatie si despre Frank Lloyd Wright.

Ar fi frumos daca Sala Frescelor nu ar miza doar pe prezenta tenace, dar tacuta, a rabdatorilor voievozi din cele doua fresce... daca iubim arhitectura si educatia in arhitectura, cred ca nu putem sa fim indiferenti fata de sansa pe care o vom avea joi.

Va multumesc si va astept.
Dan Coma

Imaginea de jos din afis reprezinta o vedere a campusului Taliesin East - Spring Green, Wisconsin, construit de Frank Lloyd Wright si de unde domnul Aaron Betsky ne va vorbi in direct. Nu ar fi rau daca i-am pune si noi intrebari, in functie de ceea ce ne intereseaza.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc