Publicat: 1 septembrie 2020

Doza De-a arhitectura

Doza De-a arhitectura” este un raport lunar despre activitățile noastre, cu un scurt calendar de ateliere și evenimente pentru luna următoare (în această perioadă mutate în online), o recomandare pe teme de arhitectură și mediu construit, patrimoniu, design, dar nu numai, și un subiect fierbinte, în fiecare număr, așa cum v-am obișnuit.

Dacă nu sunteți deja abonați la „Doza De-a arhitectura”, vă invităm să vă abonați prin formularul dedicat pe care îl găsiți pe pagina principală a site-ului De-a arhitectura (în partea de jos): http://www.de-a-arhitectura.ro/.

Mai departe puteți răsfoi Doza din iulie 2020, dacă ați ratat-o, în care subiectele principale au fost De-a arhitectura online unde am povestit despre cum am continuat integrarea activităților online în programele noastre (integrare începută în 2016 cu lansarea platformei de pregătire online pentru cursul „De-a arhitectura mini”), „My school can be cool” – proiectul susținut de Fundatia Alber în Timișoara în cadrul programului educațional „De-a arhitectura în școala mea” care continuă și în vacanță, prima ediție online a proiectului „De-a arhitectura în camera mea” organizată cu susținerea Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România (Ordinul Arhitecților din România Filiala București) și Siniat Romania, creatoarea provocării cu numărul 2 #DeaArhitecturaAcasa, arh. Cristina Dumitrescu, ne-a povestit despre cum și-au prezentat copiii străzile pe care locuiesc și cum vor arăta acestea în viitor, în imaginația lor, și încă multe alte subiecte.

Doza De-a arhitectura

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc