Publicat: 21 noiembrie 2022

Drumul Taberei 2030 – un proiect imaginat de 37 de studenți! - marți, 22 noiembrie, ora 17:00 în Calderon 48

Ne bucurăm foarte tare să anunțăm vernisajul proiectului Drumul Taberei 2030! Evenimentul va avea loc marți, 22 noiembrie, ora 17:00, la Centrul de Cultură Arhitecturală (Str. Jean Louis Calderon nr. 48).

Gazda evenimentului este conf.dr.arh. Lorin Niculae, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Arhipera, căruia i se alătură d-na viceprimar al Sectorului 6, Mihaela Ștefan, precum și dl. arh. Alex Axinte, de la Garaj Deschis / OPEN Garage .

Drumul Taberei 2030 s-a născut din dorința de a imagina oportunități de dezvoltare a potențialului public al cartierului, într-un viitor în care mașinile stau parcate în parcaje subterane amplasate în lungul celor două mari bulevarde care delimitează, la nord și la sud, zona studiată: b-dul Timișoara și b-dul Drumul Taberei. Studenți din ani diferiți, care și-au unit ideile în cadrul atelierelor de vară Arhipera, au început să-și imagineze încă din luna august cum ar putea arăta cartierul într-un viitor apropiat. În octombrie, studenții din grupa 36 a Facultății de Arhitectură, din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu’’ s-au alăturat și ei demersului, și au început să studieze cartierul și să elaboreze propuneri de proiecte. Proiectele au fost coordonate de conf.dr.arh. Lorin Constantin Niculae, drd. Irina Scobiola și drd. Dragoș Gherghescu. Drumul Taberei 2030 este un proiect experimental despre viitor. Un viitor comunitar, mai verde, mai prietenos.

Mulțumim Uniunii Arhitecților din România pentru parteneriatul activ!

Și, nu în ultimul rând, menționăm participanții care au elaborat proiectele expuse:

Grupa 36 2022-2023

Ruxandra Andrei

Marius-Alexandru Blaga

Miruna Ruxandra Dinu

Silvia-Cristina Durancea

Francisca Laura Feher

Diana-Andreea Frîncu

Andrei-Vladimir Gheorghe

Armand-Mihai Gheorghiade

Luciana-Maria Ghinea

Elena Antonia Grosu

Maria Grosu

Sofia Iatan

Sorana-Nicol Inoveanu

Alin-Mihail Ivana

Amalia Manea

Vlad-George Moldovan

Oana-Gabriela Niță

Maria-Viviana Pătrașcu

Elena Petrache

Alina-Elena Preda

Mihnea-Teodor Sarighioleanu

Alexandru Sava

Mădălina Severin

Andrei Răzvan Stănescu

Antoina Tasellari

Adriana-Elena Toma

Cătălin Tudor

Luca TudorAnita-Ilona Vintilă

Claudia-Georgiana Zaharia

Miruna Liana Alexandru, grupa 54, anul V

Silvia Niculae, grupa 41, anul IV

Ioana-Ștefania Petre, absolventă, University College London

Gabriela Petronela Stan, grupa 50, an V

Andreea Ralea, grupa 50, an V

Corina Staicu, grupa 41, anul IV

Eliza Voiculescu, grupa 48, an IV

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc