Publicat: 20 octombrie 2017

Excursie documentar-turistică în Basarabia, 1-5 noiembrie 2017

Arh. Gheorghe IONASCU vă propune o deplasare Culturală în Basarabia în perioada 1 - 5 noiembrie 2017

Sucursala București sector 2 a UAR, cu sprijinul Asociației Culturale pro Basarabia și Bucovina, organizează o excursie documentar – turistică, de 5 zile, în Basarabia, cu următorul program:

Ziua 1 / miercuri 1 noiembrie 2017

Plecarea din București, ora 9,00, din str. Blănari 23 pe traseul Urziceni, Buzău, Râmnicu Sărat, Focșani (popas prânz), Mărășești, Tecuci, Bârlad, Huși, cu trecere frontieră la Albița, Leușeni, Lăpușna, Manastirea Capriana, cu popas vizită la citadela de rezistență română ortodoxă, Chișinău (cazare, cină hotel).

Ziua 2 / joi 2 noiembrie 2017

Întâlnire cu arhitecții din Chișinău, plecarea prin Bănești, la Bălți (Universitatea, biserica ctitorie mitropolit Visarion Puiu, Palatul Episcopal), Florești la Soroca și popas vizitare a orașului și cetății lui Ștefan cel Mare și retur Chișinău. (Restaurarea cetății realizată după proiectul arh. Aurel BOTEZ). Vizită la Crama Cricova (patrimoniu mondial UNESCO cu peste 50 km galerii subterane cu acces auto)

Ziua 3 / vineri 3 noiembrie 2017

Vizita la Orheiul vechi (defileu, complexul muzeal paleolitic/neolitic si dacic, precum și orașul hoardei tătare de aur sec. XII, cetatea Orhei, biserica si statuia domnitorului Vasile Lupu), si vizita la manastirea Saharna, citadela de rezistenta a ortodoxismului si romanismului (cu trei biserici).

Ziua 4 / sâmbătă 4 noiembrie 2017

Dimineata – vizitarea orasului, pranzul și plecarea din Chisinau, prin Ungheni, la Iasi (cazare) si cina la restaurantul Bolta Rece).

Ziua 5 / duminică 5 noiembrie 2017

Vizita centrului istoric al municipiului Iasi - biserica Trei Ierarhi, Palatul Culturii, catedrala episcopala, cu plecarea prin Targu Frumos, Roman (popas de prânz), Adjud, la Focșani, Buzău, la București.

* * *

Deplasarea se efectuează cu un microbuz de 16 locuri, condus de sofer profesionist. La excursie participă arhitecti și doi membri ai A.C.p.B.B.

Costul estimat este de 750 lei/pers. (transport dus-intors, cazare 5 nopti cu mic dejun, contributie la cazare si masa sofer etc.)

Participanții vor achita un avans de 500 lei/pers., la sediul Asociației Culturale pro Basarabia și Bucovina din Str. Blănari, nr. 23, până vineri 27 octombrie.

Realizarea deplasării este condiționată de înscrierea a minimum 14 persoane


In perioada 2-6 noiembrie, potrivit, buletinului meteo GOOGLE, in Basarabia nu va ploua.
Inscrierea ferma se face prin achitarea avansului de 500 lei/pers. luni 30 oct. intre orele 12 - 14, Asociatia Culturala pro Basarabia si Bucovina,din str. Blanari 23, etajul 1.Arh. Gh. IonascuExcursia in Basarabia octombrie 2017.var. 2.doc

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc