Publicat: 29 mai 2018

Expoziție arh. ISTVÁN MEDGYASZAY (1877-1959), 18 iunie, ora 17.00, în Calderon 48

István Medgyaszay (1877-1959) a fost o personalitate maghiară marcantă în viața academică de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX.  

A fost primul arhitect maghiar care a îmbinat elemente ornamentalistice din folclorul maghiar, în special din Transilvania, cu influențe arhitecturale din estul îndepărtat și cu arhitectura organică, și a folosit în construcțiile sale betonul armat. István Medgyaszay este cunoscut în special de construcțiile sale de teatre, dar a desenat planul la numeroase clădiri, printre care multe se găsesc acum pe teritoriul României.

https://en.wikipedia.org/wiki/Istv%C3%A1n_Medgyaszay 

În 2017 s-au îmlinit 140 de ani de la nașterea sa și a fost comemorat cu mai multe expoziții dedicate activității sale, iar în 2018 urmează să fie expusă o expoziție itinerantă în mai multe locații din România. 

Prezintă arh. Kázmér Kovács

Expo Medgyaszay Istvan RO.pdf

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc