Expozitia "Case care plang"

In perioada 2-19 noiembrie 2010, la Galeria Octav Doicescu din Calea Victoriei, nr. 126 are loc instalatia interactiva de fotografie intitulata "CASE CARE PLANG". Evenimentul, organizat de asociatia Rhabillage, implica expunerea a peste 400 de case din baza de date www.casecareplang.ro . De asemenea, decorul va fi completat de cuburile THE BUC, expuse la Paris, in luna octombrie, ca parte a proiectului Bucarest, la mal aimée.

Asociatia Rhabillage a fost infiintata la inceputul anului 2008, ca organizatie non - guvernamentala ce desfasoara activitati in scopul promovarii si protejarii patrimoniului cultural romanesc. In cadrul Asociatiei se desfasoara doua proiecte: Case Care Plang si Case Care Nu mai Plang. Primul proiect a fost initiat in 2006 si este structurat in doua componente complementare: realizarea unei arhive online a cladirilor cu valoare arhitecturala si istorica aflate in degradate si promovarea acestei baze de date la nivelul publicului larg. Al doilea proiect a fost initiat in acest an si are ca scop realizarea unei arhive online a cladirilor din Bucuresti reabilitate corect si promovarea acestora ca modele de buna practica.

Case care (nu mai) plang este un eveniment sprijinit de Uniunea Arhitectilor din Romania

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc