Expozitia "Culori si Culoare"

Galeria Octav Doicescu din Calea Victoriei nr. 126, gazduieste in perioada 3-12 decembrie 2010, prima expozitie de pictura semnata de arhitectul Cristina Turlea. Intitulata "Culori si culoare" expozitia cuprinde aproximativ 50 de lucrari - uleiuri pe panza ori carton, acrylic pe panza ori carton - infatisand peisaje, flori, naturi moarte si arta abstracta.

Picturile sunt reproduse intr-un mic album de prezentare in care sunt insotite de cate un vers din mari poeti romani. Sunt lucrari in general de dimensiuni mici sau medii ce reusesc sa surprinda un moment al zilei, o anume lumina in care culorile prind viata si palpita. Lumina pare a fi esentiala în aceste picturi.

Cristina Gabriela Turlea este licentiata in arhitectura si urbanism la Universitatea "Ion Mincu" (1990) si in drept administrativ (2003) la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir". A urmat cursuri de specializare la Bucuresti si Rotterdam. Din 1990 a lucrat ca arhitect in cadrul mai multor firme, iar din 2005, în cadrul Bancii Nationale a Romaniei. Este doctor in arhitectura si a publicat volumele "Arhitectura si spatiile publice" si "Cronica restaurarii Palatului vechi al B.N.R.", ambele la Editura Cadmos.

Vernisajul are loc pe data de 3 decembrie la ora 17:30. Expozitia "Culori si culoare" va fi deschisa pana pe 12 decembrie, inclusiv.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc