Publicat: 12 ianuarie 2016

Expoziție de fotografie de arhitectură cu imagini din Republica Moldova

Vernisaj: miercuri 13 ian. 2016 ora 16.00, Centrul de Cultură Arhitecturală, str. Jean Louis Calderon nr. 48, București

În luna iunie 2014, dl. Conf. Dr. Arh. Gheorghe IONAȘCU a organizat o deplasare documentar-turistică în R. Moldova, în calitate de membru în Consiliul Național al Asociației Culturale pro Basarabia și Bucovina și de Vicepreședinte organizatoric al Filialei București, sector 2, a Uniunii Arhitecților din România.

La deplasare au participat 11 arhitecți și trei membri ai A.C.P.B.B.

O selecție a numeroaselor fotografii realizate sunt prezentate în expoziție,

Deschiderea expoziției a avut loc la sediul Centrului de Cultură Arhitecturală U.A.R. din str. J.L. Calderon 48, la 5 ianuarie 2016, în prezența unor persoane din conducerea celor două organizatii.

Vernisajul propriuzis a fost programat pentru data de 13 ianuarie, ora 16,00.

Expoziția precedentă, din 2013 ca și cea din prezent au fost finanțate de către U. A. R., iar deplasările au fost organizate de către A. C. P. B. B.

Panourile cu fotografii au fost aranjate de către Dorian Theodor Clenciu.

Arhitecții români au fost primiți la sediul Uniunii Arhitecților din R. Moldova, iar ulterior o delegație de arhitecți de la Chișinău a vizitat Bucureștiul, întâlnindu-se cu conducerile U. A. R. și O. A. R.

Menționăm câteva din obiectivele vizitate: Manastirea Saharna, Chișinăul, Universitatea și Palatul Episcopal din Bălți, orașul și cetatea Soroca, Orheiul vechi, Crama Cricova, Mănăstirea Căpriana, rezervația naturală, etc.

Prin această deplasare s-a urmărit întărirea legăturilor dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, iar pentru unii participanți, născuți în fosta Basarabie, revederea plaiurilor natale.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc