Publicat: 2 februarie 2016

Lucian George Păiș – Expoziția de pictură „Timpul” – 2-12 februarie 2016 la Centrul de Cultură Arhitecturală

În perioada 2-12 februarie 2016 la Centrul de Cultură Arhitecturală din str. Jean Louis Calderon nr. 48, București, este deschisă o expoziție de pictură a d-lui arhitect Lucian George Păiș.

Arhitect cu mare pasiune pentru artă, arhitectură și muzică. Din anii studenției se remarcă drept un fervent susținător al momentelor unice de cultura din Club ,,A” - mai ales ca practicant-performer de jazz. În paralel cu viața practică de arhitect și muzician se dedică pasiunii pentru artă susținând propria galerie de artă veche timp de peste un deceniu.

Din tinerețe contactul cu artele grafice și interesul pentru domeniul vizualului îl îndreaptă spre pictură.

Mare admirator al curentelor moderne, în mod deosebit curentul expresionist cu reprezentanții de marcă ai expresionismului German și Rus precum Franz Marc, August Macke, Vasilli Kandinski, Annenkov Yuri etc.

În căutarea unui limbaj plastic original își ia drept sursă de inspirație și elemente artistice ale altor curente cum ar fi cel Fauvist, Cubist, Abstract – Geometric.

Nefiind practicantul unei picturi figurative în sens clasic, temele abordate sunt susținute de o filozofie de fundal ce uneori transcende prin imaginarul artistic, alteori se lasă ascunsă în compoziții misterioase.

Subiectul lucrărilor, cromatica curajoasă, tușa puternică și precizia compozițională (specifică pentru munca unui arhitect) reflectă bagajul de cultură și cunoștințe însușit de artist pe parcursul câtorva decenii de activitate în domeniul artelor.

Vineri 12 febr. 2016 orele 17.00 în cadrul expoziției de pictură a d.lui arh. Lucian George Pais, colegul nostru oferă invitaților o seară muzicală susținută de saxofonistul Nicolas Simion.

Nicolas Simion este unul dintre puținii muzicieni români din generația sa, care a ramăs credincios jazz-ului românesc și care a reușit să-și găsească drumul în scena jazz-ului  contemporan european. Nicolas Simion a înțeles că numai printr-o sinteză de folclor, muzica clasică (în special de secol XX) și jazz ar putea ajunge la o identitate artistică, menită să fie în același timp românească și universală. 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc