Publicat: 25 iulie 2024

Grant Lilly Reich pentru egalitate în arhitectură

În conceperea și dezvoltarea activităților sale, Fundació Mies van der Rohe își propune să genereze cercetări și dezbateri despre arhitectura modernă și contemporană într-o manieră deschisă schimbărilor de paradigmă și, în special, în ceea ce privește conceptele care sunt fundamentale astăzi, cum ar fi identitatea, incluziunea socială și toate elementele de durabilitate.

În semn de recunoaștere a moștenirii arhitecturale a lui Lilly Reich, partenera artistică a lui Ludwig Mies van der Rohe în conceperea și execuția Pavilionului German din Barcelona în 1929, retrogradată la un loc secundar, dacă nu chiar inexistent, în povestea și memoria acestei capodopere din istoria arhitecturii, Fundació Mies van der Rohe a instituit grantul Lilly Reich pentru egalitate în arhitectură.

Subvenția promovează studiul, diseminarea și vizibilizarea contribuțiilor în arhitectură care au fost în mod nejustificat nerecunoscute sau uitate, profesioniști care au suferit discriminare. De asemenea, grantul urmărește să promoveze accesul la egalitatea de șanse în practica arhitecturii.

Apel deschis pentru cea de-a patra bursă Lilly Reich pentru egalitatea în arhitectură

De la 16 iunie la 2 septembrie 2024

Fundació Mies van der Rohe anunță cea de-a patra bursă Lilly Reich pentru egalitate în arhitectură cu ocazia aniversării nașterii lui Lilly Reich și cu scopul de a genera cercetare și dezbatere privind arhitectura modernă și contemporană în legătură cu concepte care sunt fundamentale astăzi, cum ar fi identitatea, incluziunea socială și toate aspectele legate de durabilitate,

Cercetătorii care, individual sau în grup, prezintă o propunere în conformitate cu normele axate pe studiul, diseminarea și vizibilitatea contribuțiilor la arhitectură care au fost în mod nejustificat nerecunoscute sau uitate, realizate de profesioniști care au primit un tratament discriminatoriu din cauza condițiilor lor personale, pot aplica la grantul Lilly Reich pentru egalitate în arhitectură.

Edițiile anterioare ale grantului au avut ca rezultat contribuții relevante sub formă de articole științifice și o expoziție în cazul Re-enactment: Lilly Reich's Work Occupies the Barcelona Pavilion, a unui documentar cu [On set with] Lilly Reich și baza de date poate fi consultată cu Anna Bofill Levi. Architecture as a Counter-Melody (1977-1996).

Trimiteți propunerea dvs. în domeniul dvs. de cercetare arhitecturală și formatul pe care îl alegeți pentru a transmite ceea ce știți că merită făcut cunoscut mai bine decât s-a făcut până acum și sperăm că va fi începutul unui drum relevant și satisfăcător.

Aveți timp până pe 2 septembrie!

Consultați regulile aici.

ENG_LillyReichGrantConvocatoria_2024_NdP.pdf

Ediții anterioare:

Anna Bofill Levi. Architecture as a Counter-Melody (1977-1996)

[On set with] Lilly Reich.

Re-enactment: Lilly Reich’s Work Occupies the Barcelona Pavilion

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc