In memoriam arhitectul Ilie Ilisie POPA

Ne-a părăsit, după o demnă suferință, respectatul si inimosul arhitect Ilie POPA, colegul nostru "Iliuță".

A fost absolvent al primei serii de arhitecti conductori ai Facultății de arhitectură din Timisoara, diplomat al facultății de Arhitectură din Bucuresti, promoția 1976.

A fost un arhitect responsabil, onest, harnic, implicat si a slujit arhitectura românească și comunitatea din Deva unde a profesat și activat cu pasiune si pricepere 50 de ani. A proiectat edificii reprezentative, a facut planuri de urbanism, a condus Institutul de Proiectare Judetean de-a lungul multor ani, s-a implicat in prefacerile muncipiului pe toate caile profesionale si administrative.A facut totul cu pasiune si dragoste, cu devotament si pricepere. Si-a iubit meseria si orasul in care a trait, si-a iubit familia si si-a adorat nepoții, si-a iubit colegii si a facut tot ce a putut ca sa-i tină uniti si "umar langa umar". A reusit !

A activat in sprijinul breslei arhitectilor, unde a condus structurile teritoriale ale OAR si UAR - a fost Presedintele Structurii Hunedoara - Gorj a UAR. A fost un OM, a fost un OM GENEROS, BUN, CREDINCIOS !Dumnezeu sa te aiba in paza si grija, Iliuta ! Gandurile noastre pioase si condoleante familiei greu incercate si doamnei arhitect Mariana Cojocaru !

Familia anunta ca luni 24 februarie, orele 18, va avea loc priveghiul la Deva, casa mortuara Sfantul Nicolae din Strada Mihai Eminescu iar slujba de inmormantare marti, 25 februarie la orele 14, la aceeasi casa mortuara.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc