Publicat: 30 octombrie 2019

Inaugurarea oficială a „Centrului de Cultură Arhitecturală” de la Sibiu

Uniunea Arhitecților din România, sucursala Sibiu, vă invită la inaugurarea oficială a „Centrului de Cultură Arhitecturală” din Sibiu – Piața Mică nr. 24 – Pasajul spre Piața Aurarilor – ce va avea loc joi, 31 octombrie 2019, ora 17:00.

Acest eveniment important în viața breslei arhitecților sibieni va cuprinde:

„Confluența artelor” - Primul Centru de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România, de la Sibiu, va fi gazda manifestărilor arhitecturale și ale artelor cu care se înfrățește: seri culturale, expoziții, conferințe ale arhitecților cu prezentări foto-video, ale artiștilor plastici, muzicienilor și literaților din Sibiu și din întreaga țară. Este rezultatul unui efort permanent al conducerii breslei arhitecților, de a contribui la integrarea artelor, pentru asanarea spirituală a societății noastre, începând cu asigurarea coeziunii creatorilor din toate breslele!

Vă așteptăm cu toată bucuria!

Expoziție pictură arh. Cristina Țurlea

Expoziția, care va fi deschisă în perioada 1-30 noiembrie 2019, la Centrul de Cultură Arhitecturală din Sibiu, adună sub titlul „Întâlnire cu orașul” o parte din tablourile recente ale arhitectei Cristina Țurlea.

Picturile surprind pe pânză peisaje urbane în diferite anotimpuri, în diferite momente ale zilei, în tehnici diferite. Pe lângă alte nouă expoziții personale, Cristina Țurlea a participat la mai multe expoziții de grup în țară și străinătate.

Lansare de carte Stelian Țurlea

Concomitent cu vernisajul, va avea loc lansarea romanului polițist „Înnebunește-i!”, de Stelian Țurlea, apărut la Editura Crime Scene Press. Unul dintre comentatorii cărților autorului, George Arion, el însuși autor de romane polițiste, scrie pe coperta a patra: „Cărțile polițiste ale lui Stelian Țurlea oferă o imagine parțială a creației sale de prozator. Dar intențiile sale sunt limpezi - scriitorul dorește să ne ofere o radiografie cât mai completă a realității în care trăim.

Atunci când opera va fi gata, vom avea în fața ochilor o imagine complexă și tulburătoare a vremurilor noastre, deloc edulcorată, din moment ce în fiecare zi se întâlnesc emblemele fărădelegii – trafic de droguri și de carne vie, corupție la cel mai înalt nivel, șantaj, asasinate, și multă, multă minciună.”

O carte de strictă actualitate, cu un text trepidant.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc