Invitație conferință BNA - ”FIZIONOMIA ROMÂNIEI PRIN ARHITECTURA DOTĂRILOR PUBLICE” - 24 OCTOMBRIE 2014

Redacția revistei ARHITECTURA are plăcerea să vă invite la evenimentul ROMANIA 100+ ”FIZIONOMIA ROMANIEI PRIN ARHITECTURA DOTARILOR PUBLICE"

Prezentări:

Dr. arh. Ana Maria ZAHARIADE
Prof. dr. arh. Nicolae LASCU
Prof. dr. Vintilă MIHĂILESCU - Antropolog, seful catedrei de Sociologie din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA).
Prof. dr. arh. Romeo BELEA

Evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe speciale organizate în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură, ediția a XI-a, cu tema DILEMELE ȘI PROVOCĂRILE SPAȚIULUI ARHITECTURAL.

Conferințele profesionale ale BNA 2014sunt axate pe problematica celor 6 secțiuni: arhitectura locuinței, arhitectura dotarilor publice, patrimoniul arhitectural, arhitectura de interior, amenajarile publice și urbanismul, publicistica de specialitate. Acestora li se aduaga ciclul de conferințe România 100+ care vor explora, cu sprijinul redacțiilor revistelor Arhitectura, Urbanismul, Arhitext si Oservatorul Urban, oportunitățile pe care le are arhitectura și urbanismul din perspectiva apropiatului centenar al statului român modern și al pregătirii României pentru a asuma în 2019 președinția UE.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc