IN MEMORIAM arhitect IOSIF CIUBOTARU

N MEMORIAM arhitect IOSIF CIUBOTARU, decanul de vârstă al arhitecților din regiunea Bacău-Neamț


Cu regret anunțăm decesul celui mai în vârstă arhitect din regiunea Bacău-Neamț, Iosif Ciubotaru (n. 5 aprilie 1934, Preutești. Suceava - d. 24 octombrie 2024, Târgu Neamț), arhitect diplomat absolvent al Institutului de Arhitectură ”Ion Mincu” București, promoția 1967.
Din 1968, după organizarea administrativ - teritorială a României, a fost primul arhitect șef al Consiliului Județean Neamț, funcție de coordonare și gestionare a construirii urbane și rurale, mai mult de 30 de ani de implicare profesională remarcabilă.După anul 2000 a realizat proiecte de arhitectură, urbanism și restaurare a monumentelor istorice, în cadrul practicii liberale în domeniul privat, unde a fost un etalon în proiectarea de arhitectură locală.
Arhitectul Iosif Ciubotaru a fost membru al Uniunii Arhitecților din România și membru fondator al Ordinului Arhitecților din România.Cu profund respect, aducem un omagiu memoriei lui și profesionalismului său, demonstrat și recunoscut în îndelungata și exemplara sa carieră. Membrii Filialei Regionale Bacău-Neamț a Uniunii Arhitecților din România transmit condoleanțe fiului dumnealui, arhitect Andrei Ciubotaru, arhitect șef în cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamț. 
-- 
Uniunea Arhitecților din România
Filiala Regională Bacău-Neamț
Str.9 Mai nr. 7, mun. Bacău, cod 600037
 tel 0744 613 357
 uarh.bcnt@gmail.com

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc