Publicat: 4 noiembrie 2013, ultima actualizare: 4 iunie 2014

Lansare album: ”Zid.Ctitorii marunte din nordul Olteniei”

Albumul ”Zid. Ctitorii mărunte din nordul Olteniei” face parte dintr-o serie de trei albume dedicate patrimoniului din nordul Olteniei. Aceasta a debutat în 2010 cu ”Lemn. Biserici din nordul Olteniei” a continuat în 2012 cu ”Piatră. Case tradiționale din nordul Olteniei” .

Zid reunește bisericile pictate din satele de vale și de deal ale zonei.

Proiectul in sine are la bază unui amplu proces de cercetare desfășurat pe parcursul a 5 ani si include 500 monumente de patrimoniu și cu valoare arhitecturală din Gorj și Vâlcea. S-au făcut 50 mii de fotografii, s-au parcurs 10 mii de km și s-a alcătuit o arhivă cu 600 de fișiere.

Lansarea albumului va avea loc joi,7 noiembrie, ora 19:00, Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România - Str. Jean-Louis Calderon, nr. 48, sector 2, Bucuresti.

Vor vorbi Bogdan Iancu - antropolog și Mihăiță Lupu - istoric.

Evenimentul va fi însoțit de o expoziție multimedia și de o degustare de vinuri din Oltenia.

Albumul a apărut cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România și al Ordinului Arhitecților din România, din Fondul „Timbrul Arhitecturii".

Echipa proiectului

Luiza Zamora / Asociatia 37 / text și fotografie

Dan Vezentan /New Folder/ fotografie

Corina Gabriela Duma / graphic design

Olivia Safer / traducere


Caracteristici tehnice. format 21x27 cm / 224 pagini / tiraj 1000 exemplare / isbn 978-973-0-15506-8 /

Preț: 50,54 lei + TVA /


Parteneri.Uniunea Arhitectilor din România, Ordinul Arhitecților din România, West Group Architecture, Piraeus Bank, Fundația Domeniul Otetelișanu, Revista Arhitectura, Think Outside the Box, Ginger, Submunte.

Primele două albume ale Asociației 37, Lemn și Piatră, au fost nominalizate la concursurile Cele mai frumoase cărți din România - 2012 și Gala Bunului de Tipar -2012.

afis zid

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc