Publicat: 2 octombrie 2017

Lansare monografie Paul Gottereau, 3 octombrie, Librăria Mihai Eminescu (sala de conferință din subsol)

Editura Istoria Artei și Librăria Mihai Eminescu, au plăcerea să vă invite la evenimentul de lansare Paul Gottereau, regal în arhitectură

autor: istoric de artă dr. Oana Marinache

Editura Istoria Artei, Colecția Arhitecți de neuitat, 2017

Marți, 3 octombrie, începând cu ora 18:30

Librăria Mihai Eminescu (sala de conferință din subsol)

Bd. Regina Elisabeta nr.16, Sector 3

Locuri pe scaun: 55

Locuri în picioare: 10

Paul Gottereau (1843-1924) este cel mai prolific dintre arhitecții străini ai sfârșitului de secol XIX-lea și lui îi datorăm, în bună măsură, atmosfera pariziană pe care o imprimă Bucureștiului prin unele reședințe sau clădiri publice.

Tocmai faima de care s-a bucurat în rândul protipendadei și a familiei regale a condus însă la marginalizarea lui din istoria arhitecturii și la evitarea atribuirii unor lucrări importante, existente și astăzi.

Patru construcții sunt prezentate întotdeauna în albumele bucureștene - cele două palate regale, clădirile C.E.C.-ul și B.C.U.-ul - fiind într-adevăr emblematice pentru capitala noastră, dar ele nu reprezintă decât o foarte mică parte din activitatea sa, după cum vom vedea în cel de-al cincilea album din colecția „Arhitecți de neuitat”.

 

Parteneri: Arhivele Naționale ale României

Finanțatorii proiectului editorial: Imobiliara Chrissoveloni, TPA Romania, New Europe Capital

 

Pentru mai multe detalii:

Asociația și Editura Istoria Artei
0732.209.495
http://asociatiaistoriaartei.blogspot.ro/

www.arhivadearhitectura.ro

www.eia.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc