Lansarea cartii "Cluj-Napoca in proiecte - 50 de ani. 1960-2010"

Cluj-Napoca in proiecte - 50 de ani. 1960-2010

Va invitam vineri, 30 martie 2012 la Sala Mare a Primariei Cluj-Napoca sa participati la evenimentele organizate cu prilejul lansarii cartii "Cluj-Napoca in proiecte - 50 de ani. 1960-2010", volum coordonat de arh. Eugeniu Panescu.

09:30 - Primirea invitatilor si a participantilor

10:00 - Cuvant inainte, arh. Eugeniu Panescu. Prezentarea invitatilor UAR, OAR, RUR, MDRT. Cuvantul Primarului Municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin

10:15 - Cateva cuvinte despre carte, arh. Eugeniu Panescu

10:30 - Cuvant din partea UAR, arh. Nicolae Munteanu

10:45 - Conferinta cu tema "Continuitate si discontinuitate in dezvoltarea urbana si arhitecturala a municipiului Cluj-Napoca": conf. dr. arh. Vasile Mitrea - moderator; prof. dr. Nicolae Sabau (UBB), conf. dr. Rudolf Poledna (UBB), prof. dr. Vasile Dancu (UBB), prof. dr. Aurel Codoban (UBB), prof. dr. arh. Adriana Matei (UTCN), arh. Ligia Subtirica (Arhitect-Sef Primaria Cluj-Napoca), Rares Bogdan (mass-media).

12:00 - Cateva cuvinte din partea autorilor cartii

12:30 - Pauza de cafea

13:00 - Prezentare CD, arh. Eugeniu Panescu

13:30 - Discutii

15:00 - Turul orasului

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc