Publicat: 30 septembrie 2014, ultima actualizare: 2 octombrie 2014

Lansarea numărului 4-5/2014 al revistei Arhitectura

Revista Arhitectura lansează, în luna octombrie, numărul 4-5/2014 "Arhitectura Orașului. Vecinătate". Acesta va conține articole de specialitate realizate de autori precum: prof. dr. arh. Sandu Alexandru, prof. dr. arh. Ana Maria Zahariade, conf. Dr. arh. Francoise Pamfil, prof. dr. arh. Augustin Ioan. Lansarea revistei se va realiza în cadrul unei conferințe de presă și va fi însoțită de un workshop și o dezbatere publică.

„A discuta despre vecinătate este un semn de civilizație. Este un subiect care aparține, în egală măsură, urbaniștilor, arhitecților, sociologilor, antropologilor, filosofilor. Dar, peste toate aceste specialități, subiectul vecinătate aparține citadinului de secol XXI, pentru că în acesta sunt chestionate libertăți și obligații, comportamente și așteptări, moduri de construcție și de neconstruire, cât și potențialități și complementarități între mineral - vegetal, liber - dens, mult - puțin. Toate acestea își găsesc armonie, transformare și echilibru dinamic în noțiunea de vecinătate", a precizat Françoise Pamfil, redactor-șef al revistei Arhitectura, reverindu-se la tema noului număr.

Workshop-ul va avea loc în cursul lunii octombrie 2014, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM), iar în noiembrie va fi organizată o dezbatere publică pe tema numărului la Muzeul Național al Țăranului Român.

Parteneri proiect: Asociația Operatorilor Culturali din România, Fundația DALA, Muzeul Național de Artă al României, Centrul de Cultură Media Radio România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", București, ArhiForum. Mai multe informații despre evenimente vor fi publicate pe paginile de internet ale Uniunii Arhitecților din România, revistei Arhitectura și ale partenerilor. Persoană de contact pentru informații suplimentare: conf. dr. arh. Françoise Pamfil, office@arhitectura-1906.ro.

logo AFCN
"Arhitectura Orașului. Vecinătate" este un proiect editorial finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii AFCN - II-2014.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc