IN MEMORIAM arh. Liliana HAVASI (1947 - 2022)

Cu adâncă durere ne luăm rămas bun de la cea care a fost colega noastră Dumnezeu să-o odihnească în pace!

S-a ridicat la ceruri, azi 03 octombrie 2022, sufletul frumos și curat al celei care a fost arhitecta Liliana Havași.

Născută la 26 decembrie 1947 la București, într-o familie de oameni buni și onorabili, Liliana a trăit într-un București al anilor de după război, a urmat școala primară, liceul și apoi Institutul de arhitectură „Ion Mincu” București, absolvindu-l în anul 1974.

Repartizată la Reșița, la Centrul de proiectare de aici, devenit apoi Institut de proiectare, s-a dedicat cu multă implicare profesiei de arhitect, lăsând în urma ei nenumărate lucrări, grupate pe teme funcționale: locuințe, social culturale, urbanism.Foarte corectă în relațiile de servici, om cu un demers logic cursiv și special, atentă la detalii, activă în urmăririle de șantier, și-a onorat cu implicare și abnegație, profesia.O colegă minunată, care a ajutat și nu a deranjat sau supărat pe nimeni niciodată, o soție exemplu, o mamă dedicată celor două fetițe, una devenită arhitect, cadru universitar și cealaltă stabilită în Anglia, o bunică blândă și iubitoare.Printre lucrările pe care le-a realizat ca și șef de proiect și proiectant deopotrivă, se numără nenumărate locuințe colective care mobilează Municipiul Reșița, PATJ al Județului Caraș Severin, Modernizare Piața civică zona centrală Reșița, Modernizare Hotel Semenic Reșița, nenumărate PUG-uri, PUZ-uri, locuințe individuale, spații comerciale, modernizare Trezoreria Reșița.Astăzi, după o ploaie densă, un norișor alburiu a coborât îmbrăcat în lumină, aproape de pământ. Era ora aceea.

arh. Ioana Mihăiescu

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc