Publicat: 16 aprilie 2015, ultima actualizare: 17 aprilie 2015

Mihai Cîmpeanu va participa la deschiderea oficială a evenimentului internațional LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, deschide lucrările workshop-ului internațional LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015, pe 22 aprilie 2015 la ora 9, în cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi marcată și de discursurile doamnei Maguelonne Déjeant-Pons - Secretarul Executiv al Convenției Europene a Peisajului în cadrul Direcției Guvernare Democratică a Consiliului Europei și al doamnei Anca Ginavar - Director General în cadrul Direcției Generale Dezvoltare Teritorială a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Prezența acestor personalități accentuează, atât la nivel național cât și european, recunoașterea importanței demersurilor care se concentrează asupra validării peisajului ca parte esențială a calității vieții pentru oamenii de pretutindeni precum și abordarea la orice nivel educațional a problematicilor privitoare la valorizarea, protecția, managementul și amenajarea peisajelor.

Forumul LE:NOTRE reunește, în perioada 21-25 aprilie 2015, specialiști provenind din variate domenii ale peisajului pentru a interacționa creativ în cadrul unui eveniment interdisciplinar. Aria de studiu a ediției de anul acesta este reprezentată de salba de lacuri amplasată de-a lungul râului Colentina, iar activitatea Forumului LE:NOTRE vizează revitalizarea si transformarea acestei zone care prezintă un imens potențial pentru dezvoltarea durabilă a Capitalei României.

Cele patru teme explorate pe parcursul evenimentului sunt:
Creșterea urbană și expansiunea peri-urbană: periferia urbană.
Turismul durabil și activitățile de agrement: viziuni asupra regenerării peisajului prin prisma dezvoltării turismului.
Patrimoniul și identitatea locală: permanență, patrimoniu, specificitate și dinamici ale identității peisajului.
Periferiile rurale și peisajele productive: peisaje rurale multifuncționale și dimensiunea economică.

LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015 este organizat de Institutul LE:NOTRE în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" București, Asociația Peisagiștilor din România și Asociația Profesională a Urbaniștilor din România. Click aici pentru a descărca programul evenimentului. Mai multe detalii cu privire la evenimentul LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015 pot fi obținute consultând site-ul oficial al acestuia: http://forum.ln-institute.org/.

Până în prezent, Forumul a mai fost organizat în: Antalya (2012), Roma (2013) și Sarajevo (2014).

Institutul LE:NOTRE a fost înființat sub auspiciile ECLAS, Consiliul European al Școlilor de Arhitectură a Peisajului, ca o organizație umbrelă pentru colaborare interdisciplinară între educație, cercetare și practică inovatoare în domeniul peisajului. Scopul Institutului LE:NOTRE este de a dezvolta și consolida legăturile dintre educația în domeniul problematicii peisajului și cercetarea și practicile inovative din sectoarele public, privat și non-profit.

LE:NOTRE Institute: http://www.le-notre.org/, office@le-notre.org
Persoana de contact: Teodora Koos-Morar, teodora.koosmorar@gmail.com

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc