Publicat: 9 septembrie 2024

Conferința de joi, 12 septembrie la MMB, ora 18.30: „𝗔𝗿𝗵𝗶𝘁𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗼𝗳𝗶 𝗣. 𝗖𝗲𝗿𝗰𝗵𝗲𝘇, 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿 𝘀̦𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗽𝗿𝗲𝘁 𝗮𝗹 𝘀𝘁𝗶𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗻𝗲𝗼𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗲𝘀𝗰”

Vă invităm joi, 12 septembrie 2024, la ora 18.30, la Conferința de Joi, cu tema „Arhitectul Cristofi P. Cerchez, admirator și interpret al stilului neoromânesc”, care va fi susținută de arh. Ruxandra Nemțeanu.
Conferința va avea loc la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2).
Invitați: dr. Simona Condurățeanu, arh. Ileanu Tureanu, arh. Vasile Țelea.
Coordonator: Cătălin D. Constantin.
Preț bilet: 10 lei.
___
Arhitectul Cristofi CERCHEZ, de origine armeană, autorul celebrei Vile cu Clopoței sau Vila Minovici - monument emblematic al Bucureștiului - și al altor multe lucrări realizate în stilul neo-românesc, a fost puternic influențat de Ion Mincu și a studiat arhitectura populară și vechile monumente din Muntenia și Oltenia, desenând, fotografiind și publicând articole în presa vremii.
___
Arh. Ruxandra Nemțeanu este doctor în arhitectură și expert restaurator cu experiență de circa 30 de ani de proiectare - restaurare - conservare și autor a numeroase studii istorico-arhitecturale și articole ce au fost publicate în reviste de specialitate ce s-au bucurat de succes.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc