Regulament, proiecte, jurizare

Observatorul Urban (OU) reprezinta un proiect cultural de interes national, initiat de Uniunea Arhitectilor din Romania (UAR) in 2007.

Obiectivul general, pe termen lung al OU este de a deveni o "institutie civica", capabila de a contribui la constientizarea si informarea publicului urban asupra problemelor, disfunctionalitatilor, tendintelor care apar in viata orasului in general si in spatiul public in particular si de a sprijini fundamentarea unor politici de dezvoltare urbana, bazate pe consultarea reprezentantilor societatii civile si pe luarea in considerare a opiniei publice.

Prin OU, Uniunea Arhitectilor din Romania se adreseaza nu numai arhitectilor, urbanistilor si peisagistilor, cat si oricarei asocieri de persoane active social, preocupate de locul in care traiesc si care doresc sa exprime un punct de vedere critic si solid argumentat cu privire la problemele spatiului urban.

Obiective pe termen mediu:

Obiective pe termen scurt:

Pentru mai multe detalii referitoare la proiectul cultural "Observatorul Urban", puteti vizita site-ul: http://www.observatorulurban.ro/.

1. Regulament cadru pentru concursuri de proiecte finantate in cadrul proiectului cultural "Observatorul Urban".

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc