Publicat: 15 decembrie 2017

Premiile Academiei Române

Academia Română a acordat Premiile Academiei Române 

Aula Academiei Române a găzduit vineri, 15 decembrie 2017, ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Române pentru anul 2015.

Evenimentul a avut loc începând cu ora 10:00, în prezența Biroului Prezidiului și a membrilor Academiei Române, reuniți în Adunare Generală.

Premiile, dintre care unele se vor acorda ex aequo, recompensează performanța culturală și științifică românească a anului 2015, concretizată în opere individuale sau realizate în colaborare.

Academia Română acordă un număr de 79 de premii, purtând, fiecare, numele unei personalități ilustre din domeniul creației literare, artistice și științifice naționale, repartizate pe multiple domenii de activitate: literatură, lingvistică, teatru și cinematografie, muzică și arte plastice, istorie, filosofie și psihologie, matematică, fizică, chimie, geografie și geonomie, agricultură, medicină sau știința și tehnologia informației.

Detalii despre istoricul Premiilor Academiei Române și Regulamentul de acordare sunt disponibile pe pagina oficială de internet, la adresa: http://www.academiaromana.ro/premiileAR/pag_premii.htm

Lista completă a premiilor Academiei pentru anul 2015, decernate în data de 15 decembrie 2017, poate fi consultată accesând: http://www.academiaromana.ro/premiileAR/liste/2015.pdf

La categoria XIII. ARTE, ARHITECTUR Ă ȘI AUDIOVIZUAL, Premiul „ Duiliu Marcu , în domeniul creației arhitectonice, i-a fost acordat arh. Augustin Ioan pentru lucrarea: Catedrala arhiepiscopală Curtea de Argeș

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc