Publicat: 26 mai 2021

Premiul Europa Nostra 2021 pentru Biserica de lemn de la Ursi Romania

Cu mare bucurie vă anunț că proiectul coordonat de către Fundația Pro Patrimonio timp de 11 ani - Biserica de lemn de la Urși, județul Vâlcea - este printre proiectele laureate ale Premiilor europene pentru patrimoniu / Premiile Europa Nostra 2021, categoria Conservare.

Astăzi, Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii ediției 2021 a Premiilor Europene pentru patrimoniu / Premiile Europa Nostra, premiul UE pentru patrimoniul cultural finanțat prin programul Europa Creativă. În acest an, cea mai înaltă distincție europeană în domeniul patrimoniului merge către 24 de realizări exemplare din 18 țări europene.

Considerată un patrimoniu european de excepție, biserica are 264 de ani de istorie. Monumentul istoric a fost descoperit în 2009 în stare de pre-colaps și a trecut printr-un proces de salvare și restaurare timp de 11 ani. La acest îndelungat proiect au luat parte peste 250 de persoane, între care 102 voluntari români și internaționali și comunitatea locală. 

Mai multe detalii găsiți în comunicatul de presă alăturat și pe site-ul Fundației Pro Patrimonio. Ne-am bucura dacă ați disemina aceste informații și vă stăm la dispoziție pentru interviuri și detalii suplimentare legate de această reușită.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc