Publicat: 7 octombrie 2019

Recunoaștere pentru Revista Arhitectura

Revista Arhitectura, publicație a Uniunii Arhitecților din România, fondată în anul 1906, a fost catalogată de către Agenția națională italiană pentru evaluarea universităților și institutelor de cercetare - ANVUR  ca revistă științifică:

https://www.anvur.it/wp-content/uploads/2019/09/Area08-scientifiche-IVquadrimestre2019.pdf

Revista Arhitectura este cea mai longevivă revistă de specialitate, cu apariție continuă, din Europa. Primul său număr apărea într-un moment de grație al istoriei și culturii românești ‒ jubileul de 40 de ani de domnie a Regelui Carol I ‒ după 12 ani de la încetarea apariției Analelor Architecturei și ale Artelor cu care se leagă, răstimp în care nu mai apăruse în presa românească nicio altă publicație dedicată temelor de arhitectură. 

Din 1953 până în prezent, Revista Arhitectura apare sub egida Uniunii Arhitecților din România (din 1990, anterior RPR, RSR).  

Revista Arhitectura are ca obiectiv principal promovarea ideilor, tendințelor și celor mai bune lucrări de arhitectură și urbanism, realizate în România, cu valoare de model pentru profesioniști și studenți, constientă fiind că, deși arhitectura și disciplinele conexe determină în mod direct felul în care trăim, ea este foarte puțin prezentă în discursul public (cultural, social și politic). 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc