REZULTAT FINAL al Concursului Național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 16-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură – la Biennale di Venezia

În conformitate cu prevederile art. 22 – Calendarul desfășurării Concursului din Regulamentul de organizare a Concursului Național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 16-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia, proiectul câștigător al Concursului este :

Mnemonics

Autori: arh. Romeo Cuc, coordonator; Irina Gudană, comunicare; arh. Roxana Pop, graphic designer; Raluca Sabău, designer; Mihai Gheorghe, art director; Vlad Tomei, copywriter.


Proiectul Mnemonics va reprezenta România la cea de-a 16-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură – la Biennale di Venezia 2018, la secțiunea Participări Naționale, și se va realiza în două spații expoziționale: Pavilionul României din Giardini della Biennale și Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.

Tema celei de-a 16-a ediții a Expoziției Internaționale de Arhitectură – la Biennale di Venezia, lansată de curatorii Yvonne Farrell și Shelley McNamara este „Freespace“ și reprezintă generozitatea spiritului și acel sens al umanității pe care arhitectura îl găzduiește în centrul propriei sale agende, concentrându-și atenția asupra calității spațiului însuși.

Datele de desfășurare ale celei de-a 16-a ediții a Expoziției Internaționale de Arhitectură 2018 – la Biennale di Venezia, sunt:

Organizatorii reprezentării României la cea de-a 16-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură – la Biennale di Venezia sunt: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român și Uniunea Arhitecților din România.

Ministerul Culturii și Identității Naționale și Institutul Cultural Român vor asigura, în limita bugetelor aprobate, finanțarea proiectului câștigător.


Mnemonics

MNEMONICS_video_introductiv.mp4

MNEMONICS_concept_expozitional_RO.pdf

PAVILIONUL ROMANIEI GIARDINI

NOUA GALERIE IRCCU

Etapa I

NOUA GALERIE IRCCU

PAVILIONUL ROMANIEI GIARDINI

Etapa II

NOUA GALERIE IRCCU

PAVILIONUL ROMANIEI GIARDINI

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc