Publicat: 31 iulie 2024

ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024- PATRIMONIU MULTICULTURAL LA LIMITĂ

Asociația Barză Viezure Mânz, asociație extrem de activă în zona sudică a litoralului românesc și care a inițiat numeroase proiecte culturale printre care „Cinema la malul mării” și „Biblioteca Plaja de Carte”, anunță începerea proiectului cultural „ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024- PATRIMONIU MULTICULTURAL LA LIMITĂ”. 

Proiectul este este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și propune o analiză socială, arhitecturală și de patrimoniu al cărui rezultat se dorește a fi conștientizarea și sensibilizarea comunității locale în principal, dar și a societății în general, față de valorile materiale și tradiționale încă existente în zona de sud a litoralului românesc, cu atenția concentrată pe comuna Limanu și particularitățile ei de modernizare.

În cadrul Școlii de vară propuse, studenți de la arhitectură și sociologie, alături de îndrumători, vor face o cercetare holistică a zonei care va genera o hartă cu obiective locale de patrimoniu material și natural, se va realiza un proiect pentru o bibliotecă ce va permite comunității locale să aibă acces gratuit la cărți și la un loc de întâlnire dedicat. 

Se vor organiza o serie de evenimente pentru și cu implicarea comunității locale, prelegeri ale specialiștilor în domeniu, expoziții, o masă rotundă și ateliere de conștientizare. 

Ca rezultat general se va începe creionarea unui Îndrumar de Bune Practici particularizat pentru comuna Limanu.

Proiectul se va desfășura între 30 iulie – 15 noiembrie, iar Școala de Vară intre 6 și 16 septembrie 2024. Programul detaliat al activităților și evenimentelor va fi publicat pe pagina de Fb și site.  

Partenerii proiectului sunt: Primăria Comunei Limanu, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București, Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Uniunea Arhitecților din România, SG Studio S.R.L editor al publicațiilor Zeppelin și e-zeppelin.ro, ARHIPERA, Romcim.

Contact 

0740 423 543

office@asociatiabvm.ro

Mai multe informații pe https://www.asociatiabvm.ro/

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc