Publicat: 26 februarie 2019

Apel de proiecte - „Europa digitală. Europa viitorului” - Spotlight, 18-21 aprilie, București

Spotlight este un eveniment organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB și va avea loc anul acesta în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei (între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite). A cincea ediție a festivalului de la București îl are ca director artistic pe Jean-François Zurawik, directorul și producătorul Fête des Lumières – Lyon și marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției de anul acesta, intitulată: EuropeLights.

Apel de proiecte - „Europa digitală. Europa viitorului”

În acest context, se lansează apelul de proiecte destinat tinerilor artiști, arhitecți și designeri, cu tema „Europa digitală. Europa viitorului”. Participanții sunt invitați să propună instalații artistice interactive, bazate pe lumină, care să abordeze cel puțin unul din următoarele aspecte: „Cum va arăta Europa în viitor?”, „Cum se traduce Europa în limbajul digital?”, „Analog vs. Digital – Europa de ieri și de azi”.

Termenul limită de înscriere a propunerilor de proiecte este 10 martie 2019Câștigătorul va fi anunțat pe 15 martie 2019 și va primi un premiu în valoare de 1.000 de euro, precum și un buget de maximum 5.000 de euro pentru producția instalațieiProiectul câștigător va fi expus în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional al Luminii - Spotlight, în zona pietonală din spatele bisericii Kretzulescu.

Mai multe detalii privind înscrierea, regulamentul concursului și modalitatea de selecție a lucrărilor sunt disponibile pe www.spotlightfestival.ro și pe www.arcub.ro.

 logo han
Centrul Cultural 

al Municipiului București

Hanul Gabroveni,

Str. Lipscani 84-90, 

sector 3, București

T: 021.795 36 02

F: 021.795 36 04

E: pr@arcub.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc