Publicat: 23 august 2016

După 24 de ani...Un arhitect în conducerea Primăriei Capitalei

Uniunea Arhitecților din România își exprimă public satisfacția pentru alegerea doamnei profesor arhitect Tomnița Florescu în funcția de viceprimar al Municipiului București, după 24 de ani de când niciun arhitect nu a mai fost cooptat în echipa de conducere municipală.

Vedem în această alegere o șansă  ce nu ar trebui ratată de cel mai dezvoltat și cel mai populat oraș al României: este șansa de a adopta o politică pentru arhitectură și urbanism, coerentă, realistă, cu planuri de acțiune și obiective pe termen mediu și lung. Este șansa de a alinia capitala Romaniei la obiectivele și politicile europene referitoare la spațiul public urban, la protecția patrimoniului construit și a peisajului cultural, la accesibilitate pentru toți și la incluziune socială.

Sperăm că profesionistul și profesorul universitar, arhitect Tomnița Florescu prin competență si profesionalism dar și cu abilitate și fermitate, va susține, atât la nivelul executivului Primăriei si Consiliului General al Municipiului București dar și al primăriilor de sector,  calitatea arhitecturii în București, punerea în valoare și siguranță a patrimoniului construit, clasat sau neclasat, o planificare urbană care să aducă echilibru între dezvoltare economică și binele public, care să stimuleze interesul locuitorilor pentru orașul lor, implicarea și participarea civică.

De asemenea, așteptăm de la viceprimarul arhitect să impună finalizarea noului Plan de Urbanism General, să promoveze competiția și calitatea în arhitectură și să creeze oportunități pentru manifestarea creativă și inteligentă a tinerilor arhitecți și urbaniști.

Uniunea Arhitecților din România își oferă sprijinul și disponibilitatea de cooperare pentru arhitecta Tomnița Florescu în desfășurarea mandatului recent încredințat.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc