„Un vis locuit”/„Un rêve habité”, expoziție organizată de MNAR, 29 septembrie – 28 ianuarie, în sălile Kretzulescu
În perioada 29 septembrie 2017 – 28 ianuarie 2018, în sălile Kretzulescu din cadrul Muzeului Național de Artă al României (MNAR), are loc expoziția de artă grafică „Un vis locuit”/„Un rêve habité”, expoziție organizată de MNAR, Delegația Valonia-Bruxelles la București și Centrul Gravurii și al Imaginii imprimate din La Louvière, în cadrul Programului de cooperare dintre Valonia-Bruxelles și România.
Expoziția are ca temă arhitectura. „Uneori miza politică, prin aceea că structurează spațiul, alteori purtătoare a unei viziuni economice și ecologice, arhitectura apare ca o forță de reconstruire a orașelor, fie că este vorba de Bruxelles sau București.” (Eric Poppe, Delegat Valonia-Bruxelles la București).
În conexiune cu această expoziție, De-a Arhitectura organizează două ateliere pentru copii: „Orașul viitorului”, îndrumător arh. Cristina Dumitrescu, și „Arhitectura fantastică”, îndrumător arh. Monica Mureșanu.
După ce vor vizita expoziția „Un vis locuit”, copiii (12-15 ani) vor face, în cadrul atelierului „Orașul viitorului”, un exercițiu de analiză și imaginare a mediului construit din punctul de vedere al trecutului, prezentului și viitorului. Pornind de la câteva poze cu o stradă fotografiată în diferite perioade de timp, din trecut până în prezent, aceștia își vor imagina cum va arăta strada în viitor. Date atelier: 18 noiembrie 2017, 20 ianuarie 2018.
Expoziția „Un vis locuit” are ca temă legătura dintre arhitectură și vis, adică posibilitatea de a crea lumi: una reală și una imaginară. După ce o vor vizita, copiii (15-18 ani), în cadrul atelierului „Arhitectura fantastică”, vor primi o fotografie cu Palatul Regal și, inspirați de tehnicile prezentate în cadrul expoziției, vor fi invitați să imagineze propria lume în jurul acestei clădiri.
Vă așteptăm înscrierile prin formularul de aici!