Publicat: 6 septembrie 2024

Youth Vision for Society, alături de Revista Arhitectura și Uniunea Arhitecților din România, prezintă: "Urban Explorers – Night Session"

Youth Vision for Society, alături de Revista Arhitectura și Uniunea Arhitecților din România, prezintă: "Urban Explorers – Night Session"

-              O incursiune în istoria Bucureștiului prin patrimoniu, teatru și mașini de epocă

Asociația Youth Vision for Society, împreună cu Revista Arhitectura și Uniunea Arhitecților din România, lansează "Urban Explorers – Night Session", un eveniment care deschide porțile unor case de patrimoniu remarcabile și dezvăluie poveștile fascinante ale acestora. Parte din proiectul "Seara Caselor de Patrimoniu", acest eveniment va avea loc pe 20 septembrie 2024, în București, și oferă publicului oportunitatea unică de a explora arhitectura și istoria unor clădiri deosebite, care, deși situate în apropiere de centrul orașului, sunt adesea trecute cu vederea.

Urban Explorers – Night Session își propune să aducă în lumină frumusețea patrimoniului arhitectural și să scoată la iveală poveștile ascunse ale unor locuri istorice. Participanții vor putea să descopere zone mai puțin explorate ale Bucureștiului, din perspectiva arhitecturii, locuirii și istoriei, completând experiența cu tururi ghidatescenete de teatru în locații istorice și o expoziție de mașini retro. De asemenea, va avea loc și lansarea revistei "Orașul și automobilul", care explorează relația dintre urbanism și mobilitate.

Casele de patrimoniu care vor fi vizitate în cadrul evenimentului includ:

De asemenea, alte locații importante în cadrul proiectului sunt:

Programul complet al evenimentului

19 septembrie 2024 

Eveniment de lansare la OAR București, strada Sf. Constantin 32, unde vom explora în detaliu conceptul proiectului Urban Explorers, discutând despre motivația din spatele evenimentului și importanța sa în redescoperirea patrimoniului arhitectural și istoric al orașului.


20 septembrie 2024 – Urban Explorers – Night Session

Începând cu ora 19:30, vor avea loc scenete de teatru în locații de patrimoniu:


21 septembrie 2024


Parteneri și colaboratori

Proiectul este implementat de Asociația Youth Vision for Society, alături de Revista Arhitectura și Uniunea Arhitecților din România. De asemenea, evenimentul este sprijinit și de parteneri precum OAR BucureștiARCUBsub egida programului Străzi DeschiseMuzeul Municipiul BucureștiPlatforma Bucureștiul PovestitRetromobil Club RomaniaAsociația De-a ArhitecturaHappy ProjectsAsociația Istoria PovestităRevista Crochiu – proiect al Asociației Studenților de la Mincu.

Despre Asociația Youth Vision for Society

Asociația Youth Vision for Society (YVS) este o organizație non-guvernamentală din România, dedicată promovării implicării civice și culturale în societate. YVS desfășoară proiecte diverse în domeniul educației, conservării patrimoniului cultural, protecției mediului și educației antreprenoriale.

Despre Revista Arhitectura și UAR

Uniunea Arhitecților din România (UAR) are ca scop promovarea arhitecturii și urbanismului ca domenii ale culturii, protejarea patrimoniului construit și a peisajului. UAR este o asociație profesională de creatori, apolitică, independentă, cu personalitate juridică, de drept privat fără scop lucrativ, care desfășoară o activitate de utilitate publică pe durata nelimitată, dispunând de buget și patrimoniu propriu.

ARHITECTURA este revista Uniunii Arhitecților din România, fondată în 1906 de George Sterian ca revistă de cultură.Revista ARHITECTURA are ca obiectiv promovarea celor mai semnificative lucrări realizate mai ales în România, cu valoare inspirațională pentru profesioniști și studenți. Îndelungata existență a revistei, care a evoluat o dată cu breasla arhitecților din România, a făcut ca imaginea arhitectului în societatea românească să fie determinată substanțial de felul în care este aceasta reflectată în paginile revistei. Revista face parte din formarea tuturor arhitecților români și coeziunea breslei în jurul ei este remarcabilă. Deasemeni, revista reprezintă arhiva completă și la zi a arhitecților și arhitecturii din România. Din acest motiv, redacția se străduiește ca pe lângă gestul tipărit să ducă revista în online, pe rețelele de socializare, organizează dezbateri, promovează conținutul prin intermediul expozițiilor și evenimentelor. 

Pentru mai multe informații despre proiectul "Seara Caselor de Patrimoniu" și evenimentul "Urban Explorers - Night Session", vă rugăm să vizitați site-ul nostru https://urbanexplorers.yvs.ro/ sau să ne contactați la:

Haideți să redescoperim împreună patrimoniul ascuns al Bucureștiului!


Contact Media:

Asociația Youth Vision for Society

+40.0740.055.090
office@yvs.ro
https://yvs.ro/

Evenimentul "Urban Explorers – Night Session" este organizat în cadrul proiectului "Seara Caselor de Patrimoniu", proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc