Publicat: 3 octombrie 2016

3 octombrie – Ziua mondială a arhitecturii 2016, sub deviza "Să construim o lume mai bună"

Suntem 1.300.000 de arhitecti  (in Uniunea Internationala a Arhitectilor)  si trebuie sa jucam un rol  important in imbunatatirea calitatii vietii din marile orase dar si din micile localitati.  

Putem sa contribuim ca viata semenilor nostrii sa fie mai placuta, mai sanatoasa, mai prietenoasa, mai sigura, mai  interesanta, mai creativa, mai optimista.

Va chemam, asadar, sa va mobilizati  

Schimbarile climatice, catastrofele naturale, politicile aberante si iresponsabile, bolile si saracia, bejenia concreta a vremurilor virtuale  sunt  amenintari constante care nu au voie sa ne lase indiferenti sau neputinciosi.

Arhitectii trebuie sa promoveze actiuni si solutii fata de suferinta umana si sa militeze pentru o viata mai buna in asezarile umane, indiferent de marimea si structura  lor.

Arhitectii trebuie sa descopere, sa protejeze si puna in valoare  comorile culturale si naturale ale planetei.

1.300.000 de arhitecti sunt un potential urias care POATE prin sensibilitate, empatie, creativitate, generozitate si implicare sa contribuie la ameliorarea calitatii vietii din orasele si satele noastre si a fericirii locuitorilor  acestora.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc