Arhiva arh. Ion Mircea Enescu

Ion Mircea Enescu s-a născut la 9 februarie 1920 în Cluj, unde urmează și liceul, după care studiază la Facultatea de Arhitectură din București. În aprilie 1946 a obținut diploma de arhitect cu calificativul „magna cum laude” (vezi biografie arh. Ion Mircea Enescu)

Dezvoltarea Fabricii de geamuri Scăieni. Proiecte realizate intre 1955-1962. Colaboratori: arh. E. Dimitriu, arh. Vera Hariton. Montaj foto

Sala Sporturilor din Cluj-Napoca. Realizată în 1966 la I.P.C.T.

Sala Sporturilor Pitești. Realizată în 1968 în cadrul I.P.C.T. Colaborator arh. C. Georgescu

Sala Sporturilor Iași. Realizată în 1969 în cadrul I.P.C.T. Colaborator arh. I. Oprișan

Sala Sporturilor Deva. Realizată în 1970 în cadrul I.P.C.T. Lucrarea a primit o mențiune acordată de U.A.

Facultatea de Mecanică, Cluj-Napoca. Realizată între 1977-1978. Colaboratori arh. V. Goga și arh. H. Catina. Lucrare premiată de U.A.

Casă la Bran, noiembrie 1970

Studiu – Sediul I.P.C.

Studiu – Sediul INCERC, șos. Pantelimon

Studiu 1982 – Centrul medical de refacere, recuperare în Complexul Sportiv 23 August. Colaborator arh. C.Hariton

Concurs – Sistematizare Timișoara

Concurs – Sala de sport cu 300 locuri

Concurs – Teatrul Național Craiova

Opera Națională din Sofia – Concurs internațional 1972. Colaborator: arh. Virgil Nițulescu

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc